Соколечение

19 юни, 2019

Author:

no comments

Според известния американски учен Норман Уокър, консумирането на плодове и зеленчуци в сурово необработено състояние е полезно, тъй като „съдържащата се в тях целулоза, действа като вътрешна метла по време на перисталтичното движение на червата“. Той смята обаче, че за по-ефективното лечение на различни видове заболявания по-добре е да се пият соковете на плодовете и зеленчуците, тъй като те се смилат и усвояват много по-бързо от организма и то в разстояние на 10-15 минути, като храносмилателната система в това време изразходва минимална енергия.

Плодовите сокове действат очистващо на човешкия организъм само тогава, когато плодовете са напълно узрели.

Соковете от зеленчуци са отлично средство за възстановяване на организма, тъй като съдържат аминокиселини, минерални соли, ензими и витамини. За да се получат съвсем пълноценни сокове, трябва тъканите на зеленчуците да бъдат добре стрити. Само тогава най-важните хранителни и лечебни елементи ще бъдат освободени от тъканта, усвоена от организма. Така възстановяването му става много бързо.

Друго ценно качество при пиенето на сокове е това, че могат да се пият толкова сокове, колкото ви прави удоволствие да пиете, без да се насилвате. За да има ефект, дневната норма не трябва да бъде по-малка от 600гр. Трябва да се знае, че колкото повече сокове пием, толкова по-добър ще е лечебният ефект.

Източник: „Енциклопедия на народната медицина и здравето“ проф.Христо Мермерски

Контакти

052 803 308
0882 639 144; 0888 986 991
profectus@abv.bg

Стани част от екипа!

Винаги търсим отговорни и работливи хора, желаещи да се развиват в областта на социалните услуги.

Кандидатствай